omkring MosskovPavillonen

 

 

Giv dine gæster en god optakt til et lækkert måltid eller fest på
MosskovPavillonen med en underholdende og spændende tur i skoven.
Turene gennemføres i roligt gangtempo, hvor alle kan være med.

 

En ny skovsø og en løgnehistorie om en flyvemaskine


Vi går ned langs den historiske læng-debane og ser en ny skovsø. Herfra op i den majestætiske storskov, hvor vi dufter til gran, og måske hører vi ravnens hæse stemme. På vej tilba-ge kommer vi forbi den Nedskudte Flyvers Plads, som der er 2 historier omkring!

 

Den smukkeste skovsø af dem alle


Vi starter ud langs banen med histo-rier om turismens indtog, forbi 2 små skovsøer, der er ren wellness for øj-nene. Over Jamborettepladsen, navn-givet af en skovriderfrue, og forbi den allersmukkeste af dem alle – Mossø, der spejler skoven i sin blanke over-flade og dybsorte vand.

 

På gyngende grund i mosen


Forbi Søens Folk og langs med St. Økssø ad den vante sti. Snart drej-er vi fra og går op på den fineste lille bakkeø, man kan tænke sig. Heroppe nyder vi den storslåede udsigt over genopretningen af mosen, hvis gyng- ende grund vi træder ud på – ganske tørskoet, naturligvis!

 

Søen og Fanden selv!


Vi ser St. Økssø lidt fra oven, hvorfra den tager sig allersmukkest ud. Sku-er senere ud over Havemosen, som gemmer på en historie om Fanden selv. Retur langs med den brune og dybsindige sø, med inspiration til senere skovture, ternede tæpper og madpakker.

 

Den uendelige mose


Vi går forbi Mosskovegen, som har sin helt egen historie om, hvordan den undgik at blive fældet. Forbi etage- skov og ad en skovsti, hvorfra vi kan nyde udsigten over den imponerende åbne moseflade omkring Lille Økssø ved Verdens Ende!

 

Om guiden


Forfatteren Helge Søgaard har ud-givet flere bøger om Rold Skov og har derfor et indgående kendskab til skoven og alle dens historier. Er en inspirerende formidler af den gode historie.

 

BOOKING / KONTAKT:


Kontakt guiden på mobil 4061 5761 eller mail: hanebuen23@gmail.com se mere på www.roldskovguiden.dk

 

PRISER OG VILKÅR:


Kr. 1.500,- pr. tur
Mødested ved MosskovPavillonen Varighed en lille times tid